Recent Post

Hvordan velge en bevegelig sovesofa

Mar 25, 2024

Hvis du eller din kjære finner det vanskelig å takle trappene hjemme, eller ønsker å finne en enkel måte å ta en daglig lur på uten å kompromittere komforten, bør du vurdere å investere i en spesialisert bevegelig sovesofa. Med et utvalg av forskjellige modeller tilgjengelig, alle tilpasset ulike behov, vil du sannsynligvis finne en som passer perfekt til dine behov. Imidlertid kan det være utfordrende å velge den rette å investere i, så sørg for å vurdere følgende egenskaper når du kjøper din nye sovesofa, for å sikre at du finner den som gir deg optimal komfort på dagtid og den beste søvnen om natten.

1. Tilgjengelig boareal

Spesielt designede sovesofaer for dårlig mobilitet finnes nå i ulike størrelser og er generelt mye større enn en lenestol som rommer to til tre personer. Dette betyr at det er viktig å finne ut hvor mye plass du ønsker å vie til en sovesofa når du velger en for stuen din. Når den er utvidet for å brukes som seng, tar den generelt opp dobbelt så mye plass som når den er sammenfoldet, pluss at det må være nok plass til å manøvrere lett rundt den, enten den brukes til å sitte eller sove.

2. Overgangslettelse

For å få mest mulig ut av en sofa-lignende bevegelig seng, er det viktig å vurdere hvor enkelt det er å overgang den fra sofa til seng, og tilbake igjen. De beste moderne bevegelige sovesofaene er designet for å være lette å flytte til riktig posisjon med så lite stress som mulig. Å komme seg av og på sovesofaen kan gjøres lettere ved å velge en hevesofa, som kan hjelpe brukeren med å reise seg fra sofaen eller sengen jevnt. Dette kan være spesielt viktig for de med balanseproblemer.

Når det gjelder enkel overgang, må det beste alternativet være en elektrisk sovesofa. Disse styres med fjernkontroll. Alt du trenger å gjøre for å gjøre den om fra smart sofa til utrolig komfortabel seng er å trykke på en knapp. Sofaen folder seg ut, helt av seg selv – alt som gjenstår er å legge til et laken og gjøre deg selv (eller gjesten din) komfortabel. Når det er på tide å returnere sengen til sin sofaform, bruker du bare fjernkontrollen igjen. Du vil ikke bli overrasket over å lese at vår elektriske sovesofa er en av våre bestselgende møbler.

3. Passende dimensjoner

Komforten som tilbys av en sovesofa avhenger i stor grad av brukerens individuelle balanse- og holdningsbehov, som kan tilpasses ved å velge riktig form og størrelse. Sjekk setehøyden, setebredden, setedybden og høyde og bredde på armlenet, slik at alle aspekter har riktig dimensjoner for å sikre at sovesofaen er så komfortabel som mulig. Tilbehør som en hodestøtte kan legges til og justeres for å gi ekstra støtte når du utfører visse oppgaver, som lesing, og fjernes når det er på tide å sove. Gel og minne-skummaterialer kan inkluderes, som former seg etter den nøyaktige formen som kreves for å gi en enda mer komfortabel opplevelse både når du sitter og når du sover.

4. Polstring

Med over 500 forskjellige materialer tilgjengelig, er det relativt enkelt å finne en sovesofa som kompletterer hjemmeinnredningen din samtidig som den møter dine individuelle behov. Mobility Furniture har et bredt utvalg av matchende lenestoler og bevegelige sovesofaer for å bringe stil så vel som komfort til stuen din.

I tillegg til stil, bør kvalitetene til stoffet også tilfredsstille dine personlige behov. Selv om det er lett å rengjøre, er det generelt best å unngå materialer som plast eller vinyl, da de kan oppmuntre til svetting som vil redusere komforten betydelig i varmt vær. Et materiale som saueskinn gir en høy grad av komfort spesielt i varmt vær, ved å absorbere fuktighet samtidig som det fremmer luftsirkulasjon gjennom stoffet. Det finnes også vanntette og avtørkbare materialer tilgjengelig, og noen med spesielle egenskaper designet med helsehensyn i tankene, inkludert antibakterielle, anti-MRSA og soppdrepende egenskaper.

Ekstra stofftrekk kan legges til på armlener, hodestøtter og seter for å beskytte mot slitasje, og disse kan tas av og rengjøres separat etter behov, for å forlenge levetiden til sovesofaen din.